Companii

Cum arată sustenabilitatea în fabricile de materiale de construcţii?

Betonul este 100% reciclabil, astfel că acest material devine parte a ecuaţiei privind sustenabilitatea clădirilor de orice fel.

Betonul este 100% reciclabil, astfel că acest material devine parte a ecuaţiei privind sustenabilitatea clădirilor de orice fel.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2021, 00:00 160

♦ Sustenabilitatea este un cuvânt care a intrat tot mai mult în tendinţe, de la industria modei la cea a produselor de îngrijire personală şi a casei şi chiar la lumea gastronomiei ♦ De ceva vreme şi construcţiile au început să se alinieze acestei idei ♦ Nevoia de energie regenerabilă este tot mai mare, aplecarea către clădiri cu consum energetic aproape de zero este şi ea evidentă, aşa că toţi actorii se conformează ♦ Cum se traduce termenul de „sustenabilitate“ în fabricile de materiale de construcţii şi pe şantiere?

Sustenabilitatea la nivelul construcţiilor, tradusă în special prin accelerarea tranziţiei către un mediu construit verde, este încă la început, iar piaţa este în plin proces de conştientizare şi asimilare.

„Date fiind provocările climatice cu care ne confruntăm, a devenit extrem de important la nivelul întregii societăţi să acţionăm sustenabil şi cu grijă pentru mediul înconjurător. Este o necesitate reală să protejăm clima, resursele naturale şi viaţa pe această planetă. Această tendinţă se va extinde în toate domeniile de activitate, inclusiv în industria construcţiilor“, spun reprezentanţii Holcim, producător de ciment şi cel mai mare jucător prezent pe piaţa locală a materialelor de construcţii după cifra de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO