Caută doar în titlu
LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: Ce planuri mai are în plan grupul Packeta în România? De ce vrea să accelereze dezvoltarea?
Companii

Cum arată primul ghid pentru investitorii străini care vor să vină în România

InvestRomania, instituţia guvernamentală pentru promovarea investiţiilor străine, a lansat ghidul „Made in Romania – The Foreign Investors Guide 2016”, primul document în care investitorii străini care vor să înceapă o afacere în România pot găsi toate informaţiile despre mediul de afaceri românesc.

Ghidul, care cuprinde 70 de pagini, are scopul de a promova România drept o posibilă destinaţie pentru investiţiile străine şi de a aduna toate informaţiile necesare deschiderii unei afaceri, creând astfel mai multă transparenţă, potrivit unui comunicat de presă.

„Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern şi cu ceea ce oferă România investitorilor. Dorim să oferim un ”semnal” de normalitate şi un mesaj că putem avea instituţii publice, proactive, care să sprijine iniţiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare”, a spus Costin Borc, Ministrul Economiei.

Ghidul poate fi accesat de orice persoană care doreşte să deschidă o afacere în România, versiunea în limba engleză fiind disponibilă pentru a fi descărcată de pe site-ul InvestRomania (http://investromania.gov.ro/web/business-in-romania/the-foreign-investors-guide-2016/). În acest mod, Guvernul României doreşte să debirocratizeze mediul de afaceri prin stocarea într-un singur loc a informaţiilor necesare investitorilor.

Ghidul are şapte capitole care prezintă informaţii despre evoluţia investiţiilor, modalităţi de finanţare, indici economici, paşii pentru deschiderea unei afaceri sau legislaţia muncii.

„Documentul îi va ajuta pe investitorii străini să descopere avantajele competitive ale României şi să le transforme în pârghii de creştere”, a spus Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania.

Ghidul pentru investitorii străini completează iniţiativa Invest România de a atrage noi investitori după ce anul acesta, în mai, a fost lansat şi site-ul instituţiei în care sunt prezentate informaţii despre economia României şi oportunităţile de afaceri din ţara noastră.

 
Companii - care are si subcategorii
Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.