Companii

Cum arată preferinţele pacienţilor români din anul pandemiei: Doar patru dintre cele mai cumpărate 10 medicamente în pandemie au fost produse local

Piaţa totală a categoriei consumer health în 2020 a fost de 4,7 miliarde de lei, în creştere cu doar 3% faţă de anul anterior.

Piaţa totală a categoriei consumer health în 2020 a fost de 4,7 miliarde de lei, în creştere cu doar 3% faţă de anul anterior.

Autor: Georgiana Mihalache

28.08.2021, 22:39 15787

♦ Clasamentul celor mai cumpărate produse din farmacii, de la medicamente OTC la suplimente alimentare, este condus de Nurofen, produs de britanicii de la Reckitt Benckiser

Cel mai cumpărat produs în anul 2020 a fost Nurofen, fabricat de britanicii de la Reckitt Benckiser, cu o cotă de 5,7% din piaţa totală de aproape 1 mld. euro, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

Următoarele poziţii în piaţă sunt ocupate de Sunwave Pharma şi de germanii de la Stada cu brandul Walmark, cu cote de sub 2%, dar la diferenţă semnificativă de Nurofen.

Producătorii locali au de asemenea prezenţă în clasament, Biofarm, Sun Pharma (Terapia), dar şi Hipocrate 2000 şi Zentiva fiind singurele fabrici locale care şi-au făcut loc în coşul pacienţilor români în pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO