Companii

Cum arată piaţa ATI: Operatorii privaţi cumulează 569 de paturi în secţiile de anestezie şi terapie intensivă, adică 11% din totalul de paturi ATI din ţară

Potrivit celor mai recente date oferite de autorităţi, în secţiile de ATI sunt internaţi 592 de pacienţi, adică peste 7% din totalul de pacienţi internaţi cu COVID.

Potrivit celor mai recente date oferite de autorităţi, în secţiile de ATI sunt internaţi 592 de pacienţi, adică peste 7% din totalul de pacienţi internaţi cu COVID.

Autor: Georgiana Mihalache

11.10.2020, 11:42 234

♦ Din 2010, odată cu evoluţia sectorului privat, şi numărul locurilor din secţiile de terapie intensivă a crescut ♦ În total, sunt peste 5.100 de paturi ATI, dintre care 569 sunt în privat şi restul la stat ♦ În secţiile de ATI ajung pacienţii cu formele grave de COVID-19, care au nevoie de aparatura disponibilă în aceste secţii.

Secţiile de anestezie şi terapie intensivă (ATI) ale spitalelor private din ţară reprezintă 11% din totalul paturilor din această specializare disponibile la nivel naţional, adică 569 de locuri există în acest moment pentru pacienţi, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică, la solicitarea ZF.

Reprezentanţii celor mai mari reţele private spun că autorităţile, prin Direcţiile de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, au cerut datele opera­torilor privaţi privind dotările disponibile, iar la nevoie pot susţine sistemul de stat. În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut semnificativ, ceea ce a dus implicit la creşterea cazurilor grave, care necesită internarea în secţiile de ATI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO