Companii

Cum arată parcul eolian de 300 mil. euro al austriecilor de la Verbund. Galerie FOTO

Verbund: Româia este un loc ideal pentru eoliene, cu vânt la fel de bun ca cel din Marea Nordului. Galerie FOTO

Verbund: Româia este un loc ideal pentru eoliene

Autor: Roxana Petrescu

13.11.2011, 13:59 954

Austriecii de la Verbund spun că lucrările de construcţii la parcul eolian de 200 de MW pe care îl realizează în comuna dobrogeană Casimcea avansează rapid, staţia electrică pentru acest proiect fiind deja realizată.

"România este un loc ideal pentru realizarea unui proiect eolian, datorită condiţiilor de vânt comparabile cu cele de pe coasta germană a Mării Nordului", spun reprezentanţii Verbund.

Cum investiţia într-un MW eolian costă aproximativ 1,5-1,7 milioane de euro, bugetul Verbund pentru acest proiect ar putea depăşi 300 de milioane de euro.

"După o fază de dezvoltare de trei ani, odată cu inaugurarea de la începutul lunii martie 2011 a şantierului a început construcţia primei secţiuni cu o capacitate de aproximativ 100MW. Din 2012 parcul eolian de 200 MW va produce anual aproximativ 600 GWh, el va intra în funcţiune treptat, iar în momentul finalizării va asigura cu energie electrică curată, eoliană aproximativ 400.000 de gospodării româneşti", mai spun reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO