Companii

Cum arată coşul de medicamente al românilor? Tratamentele pentru sistemele cardiovascular, digestiv şi nervos au 60% din piaţă în volume

În total, în ultimele 12 luni românii au cumpărat 614 milioane de cutii de medicamente, în scădere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

În total, în ultimele 12 luni românii au cumpărat 614 milioane de cutii de medicamente, în scădere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

Autor: Georgiana Mihalache

24.11.2020, 18:45 178

Cele mai căutate medicamente în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 au fost cele pentru afecţiunile cardiovasculare, arată raportul Pharma & Hospital realizat de Cegedim.

Pacienţii români s-au tratat de afecţiuni cardiovasculare, digestive şi ner­voase în ultimele 12 luni, din octombrie 2019 până în septembrie 2020, cumpărând 372 milioane de cutii de medicamente pentru aceste pro­bleme de sănătate, potrivit companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Cele mai frecvente afecţiuni care i-au trimis pe români la farmacie au fost cele cardiovasculare, pacienţii cum­pă­rând aproape peste 141 milioane de cutii de medicamente pentru inimă. De altfel, bolile cardiovasculare sunt la nivel mon­dial principala cauză de mortalitate. În România sunt înregistrate 12.000 de infarcte pe an, iar cheltuielile totale ajung la 96 mil. lei pe an (peste 20 mil. euro), po­trivit calculului ZF făcut pe baza da­telor Societăţii Române de Cardio­logie.

Iar la nivelul celor mai căutate branduri de medicamente intră două produse pentru afecţiunile inimii, din datele anterioare ale ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO