Companii

Cum arată cele mai mari sere din Europa situate lângă Bucureşti. Galerie Foto

Cum arată cele mai mari sere din Europa situate lângă Bucureşti

Cum arată cele mai mari sere din Europa situate lângă Bucureşti

Autor: Ioana David

10.04.2013, 20:28 6439

Producătorul de legume Leoser, cu afaceri de 11 mil. euro, estimează că va realiza anul acesta o recoltă record de 18.000 de tone de castraveţi şi 4.500 de tone de roşii, cantitatea întreagă de produse fiind deja contractată. Leoser cultivă roşii şi castraveţi pe 90 de hectare de sere în Popeşti-Leordeni, terenul fiind concesionat de la ADS (Agenţia Domeniilor Statului).

Oana Belu, consilier în cadrul Leoser, spune că suprafaţa cu 90 de hectare cu sere reprezintă cea mai mare din Europa deţinută de un singur producător. Datele citate de Oana Belu mai arată că în România există în total 150 de hectare de sere.

Acţionarii Leoser sunt Vasile Geambazi (50%) Horia Culcescu (14,97%) şi Marin Culcescu, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Leoser aşteaptă în acest an o cifră de afaceri de 52 mil. lei (aproape 12 mil. euro), comparativ cu 48,2 mil. lei (10,8 mil. euro) şi 47,5 mil. lei (11,2 mil. euro). În cadrul firmei lucrează 500 de angajaţi, atât în regim sezonier cât şi full time. La conducerea companiei se află inginerul agronom Victor Niţu.

Potrivit datelor furnizate, productivitatea este de 200 de tone la hectare pentru castraveţi şi 100 de tone la hectar pentru roşii anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO