Companii

Cum a rezistat fabrica de bere Timişoreana de-a lungul a 300 de ani?

Cum a rezistat fabrica de bere Timişoreana de-a lungul a...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

18.10.2014, 12:47 445

Fabricile cu istorie îndelungată care au câştigat lupta cu economia de piaţă aproape că se pot număra pe degete. Cele care au trecut cu brio hopuri ca privatizarea sau ultimii şase ani sunt însă veritabile campioane, nu numai pentru piaţa internă cât şi în contextul mai larg, al regiunii sau chiar al întregii lumi. Chiar dacă lupta lor este departe de a se fi încheiat, sunt vârfurile de lance din industrii care au pierdut zeci sau chiar sute de alte unităţi de producţie de 25 de ani încoace. Unele au şchiopătat dar s-au adaptat noilor reguli de piaţă, clienţilor prezenţi, au investit milioane sau chiar zeci de milioane de euro şi acum concurează cu produse făcute pe multe meridiane ale globului.

Cu o istorie de aproape 300 de ani, fabrica de bere Timişoreana este prima de pe teritoriul ţării, cu secole înainte de a exista România ca stat. De-a lungul timpului, a avut atât perioade de glorie, cât şi de restrişte, suferind incendii şi chiar un faliment în secolul XIX. “Fabrica de bere păstrează între zidurile sale această istorie. Îmbunătăţirile succesive se văd deopotrivă în arhitectura clădirilor-monument care fac parte din ansamblul fabricii, în instalaţiile moderne de astăzi şi desigur în gustul care a adus Timişoreana pe locul 1 în preferinţele românilor”, declară Mihai Bârsan, vicepreşedinte marketing la Ursus Breweries.

Vizualizaţi graficul care prezintă istoria fabricii pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO