Companii

Cum a început anul pentru firmele din construcţii: Piaţa stă mai bine decât la sfârşitul T1/2020. Anul 2021 ar putea aduce un plus pe construcţiile noi

Cum a început anul pentru firmele din construcţii:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.04.2021, 12:00 190

♦ Construcţiile şi IT-ul au fost singurele sectoare economice pe plus în 2020 ♦ În februarie 2021, creşterea a venit dinspre construcţiile noi, care au avut un avans de 6,9% an/an, şi dinspre infrastructură, care a crescut cu 9,6% în februarie 2021 prin comparaţie cu februarie 2020.

Anul 2021 a continuat ritmul bun pe care construcţiile l-au avut şi în 2020, în ciuda pandemiei, spun unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală, din diferite segmente de activitate. Proiectele publice par să se mişte cu mai mult elan acum decât cele private, iar cererea pentru case şi achiziţiile de produse pentru renovarea gospodă­riei încă ţin producătorii pe plus.

„Din punctul de vedere al proiectelor publice, putem spune că piaţa construcţiilor se situează la un nivel mai bun la sfârşitul lui T1/2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acelaşi lucru îl putem afirma şi dacă ne referim la portofoliul propriu şi la proiectele pe care le vizăm, zonă în care ne poziţionăm mai bine faţă de începutul anului 2020”, spune Klaus Bleckenwegner, CEO la PORR România, unul dintre cei mai mari constructori de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO