Companii

Cui aduce Paştele jumătate de milion de euro?

Cui aduce Paştele jumătate de milion de euro?

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

14.04.2012, 09:30 167

Compania Prestige Tours, touroperatorul grupului Happy Tour, aşteaptă încasări de aproape jumătate de milion de euro din vânzarea pachetelor de Paşte, potrivit reprezentanţilor. "Noi nu vindem către mulţi turişti, ci vindem pachete cu valoare mare către persoane cu bugete ridicate. La noi s-a dublat numărul de clienţi pentru pachetele de Paşte, însă cererea pe piaţă cred că a crescut în medie cu doar 10%", spune Mircea Vladu, directorul agenţiei touroperatoare Prestige Tours, parte din grupul Happy Tour.

Agenţiile de turism au vândut aproape integral locurile din avioanele închiriate pentru zboruri charter spre Creta, Rhodos, Antalya, Dubai organizate pentru vacanţa de Paşte. Deşi în această perioadă se trimite doar câte un avion spre fiecare din aceste destinaţii, faţă de mai multe curse charter pe săptămână în lunile de vară, încasările aduse contribuie cu câteva zeci de mii de euro în cifra lor de afaceri.

Mircea Vladu susţine că dacă anul trecut pentru Paşte au fost puse la dispoziţia clienţilor chartere către Creta şi Rhodos, anul acesta, pe lângă destinaţiile menţionate, mai sunt în ofertă şi chartere pe Palma de Mallorca şi Dubai. "Aproape toate cele 150 de locuri din avionul care va pleca miercuri, înainte de Paşte, sunt ocupate. Zece persoane au plătit între 5.000 şi 7.000 de euro pentru a petrece Paştele în Dubai la cele mai luxoase hoteluri", spune Mircea Vladu.

Anul trecut aproape 15.000 de români au plecat în sejururi în străinătate cu ocazia sărbătorilor pascale, potrivit oficialilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Cei mai mulţi aleg destinaţii de vacanţă din Bulgaria, Grecia, Cipru sau Spania. Hotelierii bulgari au atras 5.000 de turişti romani în vacanţa de Paşte, potrivit datelor din piaţă. Nu există date oficiale cu privire la numărul românilor care vor merge în străinătate de Paşte anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO