Companii

Cucina di casa: Înregistrăm un maxim de 40 de comenzi pe zi. În special se comandă pizza, supe, ciorbe şi unele specialităţi specifice restaurantului nostru

Cucina di casa: Înregistrăm un maxim de 40 de comenzi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.03.2020, 11:58 272

Restaurantul Cucina di casa a închis pe o perioadă nedeterminată ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus, iar pentru a „supravieţui” a trecut în mediul online. Astfel, Cucina di casa înregistrează 40 de comenzi pe zi.

„Înregistrăm un maxim de 40 comenzi pe zi. Cele mai comandate sunt pizza, supe, ciorbe şi unele specialităţi specifice restaurantului nostru”, a spus pentru ZF Ciprian Iordache, reprezentant al restaurantului Cucina di casa.

Criza generată de coronavirus a avut impact puternic asupra businessului Cucina di casa, până în prezent pierderile aflându-se la circa 80% din cifra de afaceri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Activitatea companiei la acest moment este foarte afectată, având cifra de afaceri undeva la 20% comparativ cu luna februarie 2020 şi luna martie 2019.”

În ceea ce priveşte pachetul de măsuri adoptate de guvern cu scopul de a sprijini mediul de business în contextul creat de coronavirus, Ciprian Iordache spune că aceste măsuri nu se pot aplica şi în cazul restaurantului Cucina di casa deoarece, „deşi a scăzut drastic cifra de afaceri, faptul că încă deţinem mijloace financiare de a plăti salariile (încă), nu putem cere şomaj tehnic plătit de stat.”

„Nu am găsit nici un program de sprijin. Angajaţii noştri nu pot beneficia de şomajul tehnic plătit de stat pentru că nu îndeplinim toate condiţiile. Până la momentul acesta, statul a luat ca măsură de ajutor amânarea de la plată a unor contribuţii fiscale pe care noi antreprenorii le avem. Altă măsură de ajutor este cea de garantare a împrumuturilor bancare. Personal, nu doresc să fac un împrumut bancar cu care să plătesc salariile şi contribuţiile către bugetul de stat. Un împrumut la bancă fac doar dacă doresc să fac o investiţie”, spune Ciprian Iordache.

El estimează că la finalul acestui an cifra de afaceri a companiei va ajunge doar la jumătate din cât a fost anul trecut. El nu a dat mai multe informaţii legate de afacerile înregistrate de restaurantul Cucina di casa în 2019.

„Cifra de afaceri a restaurantului va fi la 50% faţă de anul 2019. După ridicarea stării de urgenţă, nimic nu va mai fi la fel.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO