Companii

Cu un turism de incoming slab dezvoltat, România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din Europa ale sosirilor turiştilor străini în primele luni din 2021

Cu un turism de incoming slab dezvoltat, România a...

Autor: Miruna Diaconu

15.07.2021, 17:15 245

♦ România a avut o scădere de 68,6% a sosirilor în perioada ianuarie-aprilie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ♦ Cel mai mare declin a fost înregistrat în Austria, de 97%.

România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din Europa ale sosirilor turiştilor străini în primele luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, conform datelor Comisiei Europene de Turism.

Astfel, în cazul pieţei locale, se remarcă un declin de 68,6% al numărului de turişti străini sosiţi în perioada ianuarie - aprilie faţă de primele patru luni din 2020. Aceasta este a cincea cea bună evoluţie dintre ţările mem­bre ale Uniunii Europene..

Această evoluţie aparent pozitivă vine ca urmare a faptului că România nu a fost niciodată o ţară populară în rândul vizitatorilor străini. Pentru economiile care se bazau mult pe turism, pandemia a fost o lovitura grea. Declinul puternic, de peste 90%, pentru state precum Malta, Portugalia sau Austria, vine şi în contextul în care în primele două luni din 2020 graniţele erau deschise şi se circula în voie, pe când în acest an multe ţări au avut restricţii dure de călătorie în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO