Companii

Cu un marketing bun si oferte all inclusive de Revelion, proprietarii de pensiuni incaseaza in patru zile cat intr-o jumatate de an

Cu un marketing bun si oferte all inclusive de Revelion, proprietarii de pensiuni incaseaza in patru zile cat intr-o jumatate de an

Proprietarii de pensiuni spera sa aiba camerele pline “macar de Revelion”, dupa ce multi dintre ei au rezistat cu greu pe piata

05.11.2009, 23:30 90

"Daca esti un om bun de marketing si reusesti sa atragi clienti,Revelionul reprezinta un mare avantaj cand te prinde cu camerelepline. Am reusit sa vand toate pachetele unui grup de 25 depersoane pentru aproximativ 8.000 de euro", a declarat Relu Banucu,proprietarul pensiunii de patru margarete Katharina, care opereaza12 camere duble si apartamente in zona Bran.
Pensiunea Katharina a avut anul trecut o cifra de afaceri deaproape 18.000 de euro si un profit net de 3.000 de euro, potrivitdatelor de pe Ministerul Finantelor.
Daca veniturile de anul acesta s-ar mentine la nivelul de 18.000inregistrat anul trecut, doar perioada de Revelion ar genera 45%din totalul vanzarilor pe anul acesta.
"M-am luptat ca sa am camerele pline de Revelion. Grupul depersoane cu varste intre 30 si 50 de ani, pe care l-am gasit, voiainitial sa plece in Austria, dar le-am oferit cazare pe cincinopti, all inclusive, masa festiva si bautura inclusa de Revelion,ceea ce i-a facut sa se razgandeasca. Sunt foarte multe pensiuni inzona care vor fi goale de Revelion", spune Banucu, care mai adaugaca cele mai importante incasari ale unei pensiuni de la munte vinin perioada sarbatorilor de iarna.
Grupurile reprezinta targetul principal al pensiunilor cand vinevorba de Revelion, insa nu toate unitatile reusesc sa umplecamerele cu un grup.
"Vrem sa vindem unui grup pachetele de Revelion. Tariful pentrupatru nopti de cazare, fara masa festiva, este de 4.000 de euro,adica 133 de euro de persoana. Pana acum nu am gasit un grup", adeclarat proprietarul pensiunii Casa Samurai din Brasov, clasata latrei margarete si care opereaza 30 de locuri. Pretul unei camereduble este cu 18% mai mare fata de perioadele din afarasarbatorilor de iarna.
Nagy Imre, proprietarul pensiunii de trei margarete So-Haj dinPraid, judetul Harghita, care opereaza 20 de locuri, spune ca nu afost ocupata nicio camera din pensiune pana acum. "Anul trecut aminchiriat pensiunea unui grup de 20 de persoane. La fel vrem saprocedam si anul acesta. Costul pentru 20 de persoane este de19.000 lei (4.500 de euro), adica 950 de lei (226 de euro) depersoana, care include patru nopti de cazare cu demipensiune simasa festiva", a declarat Imre, fara a preciza ce cifra de afaceriare pensiunea.

Pensiunile din Sibiu fac 4.000-4.500 de euro deRevelion
Reprezentantii pensiunii de trei margarete Amso din Sibiu, la careun pachet de Revelion (cazare patru nopti cu mic dejun) costa 1.000de lei (232 euro), au spus ca au vandut toate locurile din pensiuneunui grup de 18 persoane, ceea ce inseamna incasari de circa 4.200de euro.
"Am vandut sase camere pentru Revelion pana acum, la pretul de 211euro de persoana. In total avem 20 de camere cu 44 de locuri decazare", precizeaza un reprezentant al pensiunii Hanul Vestem dinSibiu.
Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale aAgentiilor de Turism (ANAT), spune ca destinatia Sibiu este unadintre cele mai vandute de sarbatori de catre agentiile de turism."Avem multe pensiuni in zona, infrastructura buna, dar sitraditiile care atrag turistii", a mentionat Badulescu.

Bucurestenii, clientii pensiunilor de pe ValeaPrahovei
Daniela Zainea, proprietara pensiunii de trei margarete CabanaMaria din Predeal, a spus ca pana acum s-au vandut sase pachete deRevelion, dintr-un total de noua pachete.
"Aproape toti turistii care au cumparat pachete de vacanta suntbucuresteni. Acestia au cerut pachetele de patru nopti, indefavoarea celor de cinci si sase nopti. Pretul unui sejur de patrunopti este de 1.050 de lei (245 de euro) cu masa festiva inclusa",a spus ea, adaugand ca gradul de ocupare al pensiunii a fost panaacum de 40% in medie si ca incasarile pe care le va inregistrapensiunea cu ocazia sarbatorilor de iarna reprezinta aproapejumatate din veniturile dintr-un an.
"Speram sa avem camerele pline macar de Revelion. Anul acestapensiunea, deschisa in noiembrie 2008, a rezistat foarte greu pepiata. Au fost perioade in care nu aveam nicio camera ocupata",sustine Vasilica Pavel, proprietara pensiunii de trei margareteRustic House din Brasov.
Pana acum au fost facute mai multe rezervari decat locuri (18locuri - n.r.) in camere pentru perioada de Revelion, insa niciunturist nu a trimis avansul.
"Vom sti sigur cati turisti vor veni dupa ce se va achita avansulpentru pachetul de Revelion. Asteptam sa primim acel avans", adeclarat Vasilica Pavel. Pretul unui pachet de vacanta cu patrunopti de cazare si masa festiva este de 190 de euro depersoana.

Pensiunile de pe litoral, "in asteptareaturistilor"
Adrian Laurentiu Tecuceanu, proprietarul pensiunii de treimargarete Vila Adrian din Eforie Nord, a spus ca asteapta sa vinaturistii sa inchirieze camerele pentru Revelion.
"Pana acum nu am avut nicio solicitare pentru Revelion. Avem 15camere ce cumuleaza 36 de locuri in total. Pretul unui pachet detrei nopti este de 100 de euro, iar pentru patru nopti ajunge la115 euro fara masa festiva, doar cazarea", a spus el.
In aceeasi situatie se afla si Stefan Nicolau, proprietarulpensiunii de doua margarete Vila Alexandra din Eforie Nord, la carenu s-a ocupat nicio camera pana acum.
"Exista doar solicitari de rezervari din partea unor bucuresteni,insa pana nu primesc banii sau macar avansul nu pot spune ca estevreo camera ocupata pentru sarbatoarea de Revelion. Sunt sasecamere pe care le pot inchiria, in celelalte camere (13 camere intotal - n.r.) nu functioneaza bine aerul conditionat si nu potprimi turisti", a declarat Nicolau.
Tariful pentru o noapte de cazare este de 120 de lei (27 euro) pecamera dubla, adica pachetul pentru patru nopti ajunge la 108 eurodoar cazarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO