Companii

Cu prima clădire finalizată şi aproape vândută, Skanska se pregăteşte de noi proiecte

Autor: Cristi Moga

03.11.2014, 00:07 551

Grupul suedez Skanska, un gigant al pieţei imobiliare cu afaceri de 15 mld. euro în 2013, a finalizat săptămâna trecută primul proiect de pe piaţa locală, clădirea de birouri Green Court din nordul Capitalei, o investiţie de 46 mil. euro din fonduri proprii.

După ce au reuşit să ocupe mai mult de 90% din spaţii prin contracte cu grupurile Orange şi Schneider Electric, suedezii au început lucrările şi la cea de-a doua clădire a proiectului Green Court care va fi livrată în vara anului viitor, iar reprezentanţii Skanska lasă senzaţia că „de-abia s-au încălzit“.

„Suntem foarte selectivi când alegem pieţele pe care intrăm“, a spus Claes Larsson, vicepreşedinte executiv al grupului suedez, prezent la evenimentul de inaugurare a primei clădiri. „E necesar ca piaţa în care intrăm să aibă valori comune cu ale grupului nostru şi pot spune că finalizarea acestei clădiri la trei ani de la venirea noastră în România reprezintă o mare realizare. Viziunea noastră este pe termen foarte lung şi finalizarea acestui proiect reprezintă o garanţie pentru noi“, a mai punctat Larsson.

Skanska este atât constructor, cât şi dezvoltator imobiliar, iar modelul suedezilor este de a vinde proprietăţile construite pentru a obţine fondurile necesare realizării unor proiecte noi. În aceste condiţii, suedezii au scos la vânzare prima clădire a proiectului Green Court şi, potrivit informaţiilor ZF, au un acord formal cu fondul Globalworth al omului de afaceri grec Ioannis Papalekas pentru cedarea proprietăţii, tranzacţia urmând a fi încheiată în următoarele săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO