Companii

Cu o marja de profit de 20%, producatorul de mobila Lemet merge spre 30 mil. euro

Cu o marja de profit de 20%, producatorul de mobila Lemet merge spre 30 mil. euro

Click pentru imaginea intreaga

07.01.2008, 16:46 124

Producatorul de mobila Lemet din Campina, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil, si-a bugetat pentru 2008 o cifra de afaceri de peste 100 mil. lei (circa 30 mil. euro), in crestere cu 30% comparativ cu anul trecut. In 2007 afacerile companiei au fost estimate la 77 mil. lei (22,6 mil. euro), la un profit de
15 mil. lei (4,4 mil. euro).
"Ne-am fixat printre obiective pentru anul 2008 mentinerea cresterii din ultimii ani a cifrei de afaceri, adica in jur de 30%. Speram ca profitul sa fie pe masura", a spus Alexandru Rizea, directorul general al Lemet, care detine un pachet de 95% din actiunile companiei, potrivit informatiilor Registrului Comertului.
Marja de profit, de aproape 20%, este una dintre cele mai ridicate din industrie, in conditiile in care ponderea exporturilor in vanzari se mentine scazuta la 3,76%. In 2008 exportul este programat sa ajunga la 5% din cifra de afaceri. "Cresterea exporturilor nu a fost o prioritate pentru noi. Aria acoperita de magazinele in care se comercializeaza produsele noastre s-a extins si se extinde permanent si a depasit granitele Romaniei in mod firesc, in Bulgaria cu 14 magazine si in Republica Moldova", a adaugat Rizea.
Reteaua locala a Lemet cuprinde 97 de magazine grupate sub brandul Lem's, dintre care unul singur propriu, restul fiind operate in franciza.
"In luna decembrie am inceput lucrarile de constructie pentru doua hale industriale cu o suprafata de 4.500 de metri patrati in care vom monta o linie automata care va prelucra partile componente ale bucatariilor. Investitia a fost estimata la 4,2 milioane de euro", a continuat Alexandru Rizea. El a precizat ca in acest an Lemet a inaugurat o noua fabrica pe o suprafata de 7.500 de metri patrati. Rizea a mai spus ca in 2007 costurile cu cea mai mare crestere au fost cele cu publicitatea si cele cu largirea si intretinerea retelei Lem's.
Lemet realizeaza produse pentru segementul mediu al pietei si avea la finalul anului 2006 241 de angajati. Compania este printre putinele retele de profil de pe piata locala care si-au pastrat ritmul de crestere si dupa 2005, cand intreaga industrie de profil a fost lovita de aprecierea leului. Lemet a fost fondata in 1991, iar depasirea pragului de 20 mil. euro cifra de afaceri in 2007 o propulseaza in topul primilor jucatori din industria de profil.
Piata de mobila, estimata la peste un miliard de euro in 2007, va creste in acest an cu 10-15%, potrivit principalilor jucatori din domeniu. Principalii factori care influenteaza evolutia acestei piete sunt explozia din imobiliare, cresterea veniturilor populatiei si dezvoltarea clasei medii.
Anul 2008 se anunta a fi si anul extinderii retailerilor deja activi pe piata, dar si noi intrari. O alta tendinta care se contureaza pe piata locala o reprezinta parteneriatele dintre jucatori si dezvoltatorii imobiliari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO