Companii

Cu maşina la priză: Reţeaua de staţii electrice la nivel naţional ajuns la circa 1.000 de puncte şi s-ar putea dubla anul acesta. Cine sunt cei mai mari jucători?

ANALIZĂ

Alexandru Teodorescu, CEO al grupului Renovatio:
„Cred că 2021 va fi un an bun şi spun asta băzându-mă mai ales pe evoluţia pieţei din Bucureşti, unde avem o reglementare potrivit căreia 1% din locurile de parcare din mall-uri să fie electrice. Asta ne-ar permite să montăm circa 60-70 de noi unităţi. În total, anul acesta ne propunem să adăugam reţelei noastre circa 200 de puncte de încărcare.

Alexandru Teodorescu, CEO al grupului Renovatio: „Cred că 2021 va fi un an bun şi spun asta băzându-mă mai ales pe evoluţia pieţei din Bucureşti, unde avem o reglementare potrivit căreia 1% din locurile de parcare din mall-uri să fie electrice. Asta ne-ar permite să montăm circa 60-70 de noi unităţi. În total, anul acesta ne propunem să adăugam reţelei noastre circa 200 de puncte de încărcare.

Autor: Roxana Petrescu

31.03.2021, 19:20 999

♦ Circa un sfert din totalul de staţii montate sunt de încărcare rapidă, restul clasice. Fiind o piaţă la început şi în absenţa unei platforme centralizate de monitorizare a acestor investiţii, datele sunt estimative, dar potrivit calculelor ZF, România are acum 1.000 de staţii electrice pe lângă cele circa 2.000 de benzinării clasice.

„Este dificil de urmărit această piaţă pentru că lipseşte o platformă care să colecteze datele în timp real pentru instalările la nivel naţional. La un moment dat, a existat dorinţa de a implementa un astfel de tool la nivelul Ministerului Transpor­turilor, dar proiectul a stagnat fiind vorba totuşi despre o investiţie în monitorizare destul de importantă“, spune Alexandru Teodorescu, CEO al grupului Renovatio, cel care se află în spatele reţelei e-charge.

Pornind însă de la informaţiile publice şi datele anunţate de investitori, numărul de staţii electrice din România se apropie de 1.000 de puncte de alimentare, circa 250 fiind staţii de încărcare rapidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO