Companii

Cu cât se vor scumpi biletele la Wizz Air dacă se va muta pe aeroportul din Otopeni?

Cu cât se vor scumpi biletele la Wizz Air dacă se va muta pe aeroportul din Otopeni?

Foto: Mircea Rosca

Autor: Mirabela Tiron

10.11.2011, 12:14 1817

Jozsef Varadi (foto), CEO-ul companiei aeriene ungare Wizz Air, susţine că managementul companiei care administrează aeroporturile din Bucureşti nu va face bine dacă va forţa operatorii low-cost să se mute de pe aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni.

"Am discutat şi am decis că vom rămâne pe aeroportul Băneasa cât se va putea. Cred însă că poziţia bună pe care o avem pe piaţa românească ne va permite să ne mutăm operaţiunile pe aeroportul din Otopeni în cazul în care ni se va solicita acest lucru", a declarat Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air.

El a mai spus că această mutare va implica o creştere a tarifelor cu 5-7 euro pe bilet dar şi o reducere a capacităţii de zbor.

"Aeroportul din Otopeni este mai scump chiar şi decât aeroportul din Budapesta. şi nu crec că există o justificare pentru taxele pe care le percep", a declarat el.

Aeroportul internaţional Aurel Vlaicu (din Băneasa), de pe care zboară avioanele companiilor low-cost Wizz Air şi Blue Air, se va transforma până în 2015 în aerodrom pentru curse business, deşi prezenţa private jet-urilor este redusă, iar numărul de zboruri business nu este semnificativ. Taxa de pasageri pe aeroportul din Otopeni este de 22 de euro, iar cea de aterizare de 8 euro pe tonă, în timp ce pe Băneasa taxa de pasager este de 17 euro, iar cea pe aterizare de 6 euro pe tonă, potrivit ultimelor date disponibile.

De pe aeroportul Băneasa compania aeriană Wizz Air va introduce zboruri spre Verona din iunie anul viitor, cu o frecvenţă de trei curse pe săptămână. "Wizz Air estimează că va transporta anul acesta 2,5 milioane de pasageri. Anul viitor vom avea o flotă compusă din 10 aeronave A320 operând de pe bazele: Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Târgu Mureş". Compania a semnat în urmă cu şase luni un contract cu Lufthansa pentru asigurarea mentenanţei avioanelor din Bucureşti

În ultimele 12 luni Wizz Air a transportat la nivel internaţional 10,9 milioane de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO