Companii

Cu cât se vând activele combinatului Oltchim şi cât trebuie să plătească Ştefan Vuza: 127 mil.euro

Cu cât se vând activele combinatului Oltchim şi cât...

Autor: Roxana Rosu

27.10.2017, 11:20 2411

Firmele care administrează Oltchim în procesul de reorganizare au anunţat vineri pe Bursă detalii despre vânzarea unor pachete de active ale combinatului de la Râmnicu Vâlcea.

Astfel, în baza contractului de vânzare, Chimcomplex Borzeşti, firmă controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, trebuie să plătească 127 milioane euro, respectiv 582.345.800 lei, plus TVA, pentru pachetele 1-5 şi parţial pachetul 7. 

Aceste active includ Uzinele Clor Alkali (preţ de pornire vânzare: 14,5 milioane euro), Uzinele Oxo-alcooli (10,2 milioane euro), Uzinele Propilen-oxid şi Polioli (59,4 milioane euro), servicii site (52 milioae euro), 1010 vagoane calea ferată (7,7 milioane euro) şi parţial Uzina petrochimică VCM/PVC (45,3 milioane euro). În total, pachetele ţintite de Chimcomplex,  parte a grupului Serviciilor Comerciale Române, figurează cu un preţ de pornire al vânzării de 143,8 milioane euro plus pachetul nr. 7, în valoare de 45,3 milioane euro, care este însă dorit în mod parţial.

Al doilea contract a fost semnat de administratorii Oltchim cu firma Dynamic Selling Group SRL, care trebuie să achite 1,9 milioane euro, adică 8.724.990 lei, la care se adauga TVA, pentru pachetul 6 de active ale combinatului. Din acest pachet face parte Ramplast (PVC Processing), al cărui preţ de pornire al vânzării este de 5,5 milioane euro. 

Finalizarea tranzactiilor in baza acestor contracte este supusa anumitor conditii care trebuie indeplinite, printre care se numara aprobarea finala de catre adunarea generala a creditorilor societatii, acest organism finalizand selectia ofertantilor castigatori.

Societatea anticipează că finalziarea procesului de vânzare va avea loc in prima parte a anului 2018.

Oltchim a intrat în insolvenţă în 2013 şi a primit aprobarea pentru un plan de reorganizare care prevede vânzarea activelor. Modalitatea de vânzare, prin formarea a nouă pachete de active scoase la licitaţie, a fost decisă de administratorul judiciar Rominsolv, condus de avocatul Gheorghe Piperea, BDO Business Restructuring şi A.T. Kearney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO