Companii

Cu 34 mil. euro, TCE Curiero ramane in afara podiumului

Cu 34 mil. euro, TCE Curiero ramane in afara podiumului

Octavian Radu

10.02.2009, 17:13 102

TCE Logistica, companie care a fuzionat anul trecut cu un alt jucator de pe piata de curierat, Curiero, tinteste pentru anul acesta afaceri de 34 de milioane de euro, cu circa 25% in plus fata de anul precedent, nivel al afacerilor prin care compania isi va mentine locul patru pe piata, dupa DHL-Cargus, TNT si Fan Courier.

"Estimarea acestui rulaj nu se bazeaza pe cresterea pietei, ci este sustinuta de proiectele noi dezvoltate", a spus Sorin Sofian, directorul companiei, facand referire la serviciile de posta, curierat express, depozitare si spedition (camioane de grupaj). TCE a investit anul trecut in dublarea suprafetei de depozitare pentru hub-uri centrale Bucuresti si Brasov, pana la aproximativ 8.000 mp. TCE-Curiero a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 27 de milioane de euro, cu pana la doua milioane de euro in plus fata de afacerile cumulate raportate de cele doua companii separat in 2007.
TCE si Curiero au fuzionat la mijlocul anului trecut, in urma tranzactiei RTC, grup controlat de Octavian Radu, detinand 70% din actiuni la noua firma, restul de 30% fiind impartite intre asociatii firmei Marchesa SA, care detinea 99,9% din actiunile Curiero, si de George Cosmin Coman, cu restul de 0,1%.
In afara de fuziunea dintre TCE si Curiero, anul trecut au mai fost operate pe piata trei achizitii - Cargus a fost preluat de catre DHL pentru 50 mil. euro, americanii de la UPS au dobandit controlul Trans Courier Service (TCS), furnizorul lor de servicii in Romania din 2000, iar GeoPost, divizia de curierat a Postei Franceze, a cumparat 80% din actiunile Pegasus. Aceste fuziuni si achizitii au dus la consolidarea pietei de curierat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO