Companii

CSR si Petrotub, la pachet pentru rusi?

10.01.2003, 00:00 14

Combinatul Siderurgic Resita (CSR) ar putea fi scos la privatizare "la pachet" impreuna cu producatorul de tevi Petrotub Roman, a declarat Ovidiu Musetescu, ministrul pentru Privatizare, dupa o intalnire cu liderii mai multor sindicate si confederatii sindicale, informeaza APAPS.
"Resita ar putea sa devina un furnizor constant de materie prima pentru Petrotub. Aceasta din urma si-a exprimat, de altfel, intentia ca inainte de privatizare sa incerce o colaborare pe baza acestei asocieri, ceea ce ar insemna nesperat de mult pentru noi", a spus Musetescu.
El considera ca Petrotub Roman este "o societate atractiva care, din pacate, isi cauta materia prima in tari limitrofe Romaniei".
Firma elvetiana Conares Trading, detinuta de un grup de investitori din Federatia Rusa,  este interesata sa achizitioneze CSR, societatea Petrotub, precum si Industria Sarmei Campia Turzii. Conares a preluat, la jumatatea anului trecut, Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste. Compania detine combinatul Celeabinsk, precum si pachete de actiuni la mari producatori de otel din Federatia Rusa, precum Magnitogorsk sau Metalurgiceski Kombinat.
Conform unor declaratii ale oficialilor APAPS, un numar de 14 companii romanesti si internationale, printre care si Combinatul Siderurgic Celeabinsk din Rusia, au depus scrisori de intentie pentru Petrotub. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO