Companii

CSR cauta finantare de 12 milioane de euro

07.06.2005, 19:23 15

Combinatul Siderurgic Resita (CSR), aflat in proprietatea grupului rus TMK, ar putea contracta un credit in valoare totala de 448 mld. lei (12,3 mil. euro), actionarii companiei fiind convocati pentru aprobarea operatiunii pe data de 25 iunie, se arata intr-un anunt remis bursei electronice Rasdaq.

Potrivit lui Adrian Popescu, reprezentantul legal al Artrom Slatina, firma care administreaza combinatul de la Resita, creditul este destinat asigurarii capitalului de productie.

Pe ordinea de zi a actionarilor mai figureaza si aprobarea constituirii de garantii asupra bunurilor mobiliare si imobiliare, precum si o serie de modificari ale statutului companiei, rezultate din majorarea capitalului social, conform unei hotaråri anterioare.

Din aceasta operatiune, contributia actionarului majoritar a fost stabilita la peste 8 mil. $, suma ce va finanta o parte din programul de investitii tehnologice si de mediu stabilit pentru acest an.

CSR a obtinut in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de trei ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut, påna la nivelul de 674,4 mld. lei (18 mil. euro), reusind sa treaca pe profit.

Anul trecut, CSR a inregistrat o pierdere de 160 de mld. lei (3,9 mil. euro) pe primele trei luni, in conditiile in care veniturile au totalizat 192 mld. lei (4,7 mil. euro).

Sinara, care este distribuitorul celui mai mare producator de tevi din Rusia - grupul TMK, a preluat la inceputul anului trecut combinatul de la Resita, la pretul simbolic de un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO