Companii

Crowne Plaza se asteapta la venituri de 8 mil. $

24.04.2003, 00:00 16

Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti, detinut de compania ANA Hotels, estimeaza pentru acest an o crestere de 10% a veniturilor, pana la opt milioane de dolari, in conditiile unui grad mediu de ocupare de 60%, a declarat ieri directorul general al unitatii, Franz Rattenstetter.
"De la deschiderea hotelului, gradul de ocupare a variat intre 57 si 62%, anul trecut indicatorul situandu-se la limita inferioara a acestui interval, ca urmare a contextului international. Pentru 2003, ne asteptam insa la un nivel de 60%", a precizat reprezentantul Crowne Plaza, cu ocazia aniversarii a cinci ani de la inaugurarea hotelului.
Rattenstetter a adaugat ca unitatea de cazare, clasificata la cinci stele, va desfasura o serie de lucrari de mentinere si imbunatatire a standardelor de calitate si a facilitatilor oferite, fara a specifica valoarea investitiilor necesare.
"Intentionam sa modernizam sauna si piscina hotelului, precum si salile de conferinte si vom instala, in urmatoarele cateva luni, un sistem de comunicatii complet nou, care va oferi acces sporit la Internet", a mai spus directorul Crowne Plaza.
Pe de alta parte, el a adaugat ca hotelul se va concentra asupra serviciilor de organizare de conferinte, seminarii, dar si petreceri pentru nunti sau aniversari, estimand ca veniturile din astfel de activitati vor reprezenta, in acest an, intre 35 si 38% din cifra totala prognozata.
In luna decembrie a anului trecut, compania a inaugurat un nou centru de conferinte in cadrul hotelului, cu o suprafata de 1.000 mp si o capacitate de 400 de locuri. Investitia pentru acest proiect s-a ridicat la aproximativ 1,5 milioane de euro.
"Avem si un slogan, pe care il promovam puternic - Crowne Plaza este locul tau de intalniri - iar prin amplasarea hotelului avem toate avantajele pentru ca acest concept sa devina o realitate pentru cat mai multi oameni", a afirmat Rattenstetter.
Hotelul Crowne Plaza a fost inaugurat in aprilie 1998, dupa ce omul de afaceri George Copos, presedintele grupului de firme ANA, a preluat hotelul Flora. Lucrarile de modernizare au necesitat investitii de aproximativ zece milioane de dolari.
Hotelul a fost gazda a numeroase evenimente politice si mondene, precum si a unor personalitati internationale ca Julio Iglesias, Monserat Caballe, Al Bano, Michele Platini, Bonnie Taylor, Demis Russos, Larry Hagman, Uriah Heep sau grupul Yes.
In afara de Crowne Plaza, divizia ANA Hotels a grupului ANA mai cuprinde hotelurile Astoria si Europa din Eforie Nord, hotelurile Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov, dar si pub-ul La Belle Epoque din Bucuresti si societatea ANA Teleferic si o scoala de schi in Poiana Brasov.
Compania ANA Hotels estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 16 milioane de dolari si o majorare cu 9-12% a profitului.
Grupul ANA include, pe langa compania hoteliera, societatile ANA Pan, ANA Electronic, ANA IMEP, ANA Turism, Fast Service Electronica, precum si clubul UFC Rapid si baza Pro Rapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO