Companii

Crowne Plaza - incasari de 5 mil. dolari la sase luni, cu 30% mai mari

09.08.2004, 00:00 19

Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti a incheiat primele sase luni ale anului cu incasari de aproape 5 milioane de dolari.
"A fost un semestru bun, cu rezultate in crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat pentru ZF Mioara Gheorghe, directoarea de vanzari si marketing a hotelului. Al doilea trimestru al anului a contribuit in proportie de 55% la incasari.
Pentru intreg anul 2004, Crowne Plaza asteapta o cifra de afaceri de 9,7 milioane de dolari, superioara cu 10 procente celei din anul trecut.
Strategia de cotare a preturilor in euro reprezinta una dintre explicatiile rezultatelor pozitive la finalul primului semestru, datorita evolutiei mai bune a monedei europene in comparatie cu dolarul american.
 Tarifele practicate de hotel incep de la 160 de euro pentru o camera standard si ajung la 350 de euro pentru un apartament. "Politica de preturi a fost foarte flexibila si adaptata la cerere. Tinem cont in acelasi timp si de concurenta", a explicat Mioara Gheorghe. Conducerea Crowne Plaza estimeaza o crestere generala a preturilor pentru serviciile de cazare pentru a doua jumatate a anului, fenomen ce va continua si in 2005 in cazul in care oferta hoteliera se mentine constanta. Hotelul are 164 de camere si este unul dintre cele cinci hoteluri din capitala clasificate la cinci stele.
Dupa ce in anul 2003 numarul de angajati ai hotelului a crescut la 185 la 218, in acest an nu au mai aparut modificari in aceasta privinta. Activitatile suplimentare care apar in perioadele de solicitare maxima sunt realizate cu ajutorul colaboratorilor, care sunt platiti pe ora sau zi. "Avem o echipa de colaboratori stabila, care este pregatita sa lucreze conform procedurilor si standardelor hotelului", spune Mioara Gheorghe.
Conducerea hotelului si-a propus pentru urmatorii cinci ani un plan de investitii care cuprinde refacerea integrala a apartamentului prezidential si a club-lounge-ului, precum si modernizarea si extinderea bucatariei. Uzura determinata de gradul mare de ocupare, precum si exigentele clientilor au impus dezvoltarea unui astfel de plan si dezvoltarea sa in functie de prioritati. In primele sase luni ale acestui an, s-au realizat investitii in mobilier, redecorare spatiului interior si in crearea unui concept nou pentru holul hotelului.
Incepand cu data de 15 septembrie in Bucuresti va avea loc Congresul International al Postei, eveniment la care sunt asteptati peste 1.500 de participanti, solicitanti de hoteluri de 4 si 5 stele, precum si de alte evenimente anexe (seminarii, expozitii, receptii, sali de gala, etc.). Deja majoritatea hotelurilor bucurestene au un grad de ocupare de 70-80%, preturile fiind in astfel de situatii maximale. In aceasta perioada, Crowne Plaza asteapta incasari superioare cu 30-40% decat in mod normal si la un grad de ocupare de peste 95%. Si tarifele practicate vor creste, de la 235 de euro la 335 de euro pentru o camera standard.
Principalii concurenti ai hotelului Crowne Plaza sunt celelalte hoteluri de cinci stele din Bucuresti - JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Intercontinental, dar si proaspatul inaugurat Howard Johnson, care este clasificat la patru stele.
Crowne Plaza face parte din Ana Hotels, divizia hoteliera a grupului Ana, care apartine omului de afaceri roman George Copos. Ana Hotels mai cuprinde hotelurile Astoria si Europa din Eforie Nord, hotelurile Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov. Cele sase hoteluri care fac parte din Ana Hotels au in total in total 683 de camere: 164 in Bucuresti, 321 pe litoral si 197 la munte. Numarul total de angajati ai companiei hoteliere a fost la finalul anului trecut de 663 de persoane.
andrei.frunza@zf.ro ; georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO