Companii

Criza microcipurilor: Dacia anunţă trei zile fără producţie, Ford redirecţionează către Craiova componente pentru a menţine activitatea

Criza microcipurilor: Dacia anunţă trei zile fără...

Autor: Bogdan Alecu

09.02.2021, 10:30 590

Industria auto se aşteaptă la 3-4 luni de producţie afectată de criza microcipurilor, iar constructorii auto direcţionează componentele către modelele cu cererea cea mai mare, motiv pentru care Ford menţine în funcţiune uzina de la Craiova, Dacia anunţă trei zile fără producţie în februarie.

Dacia anunţă trei zile fără producţie la Mioveni din cauza lipsei micro­cipurilor iar criza in­dus­triei auto euro­pe­ne s-ar putea prelungi şi în următoarele trei-patru luni, potrivit datelor Asociaţiei Cons­tructorilor de Automobile din Ro­mânia (ACAROM). În cazul uzinei Ford producţia nu este afectată, în condiţiile în care americanii redirec­ţionează către Craiova componentele ne­cesare.

„Producţia de vehicule de la fabrica Ford Craiova nu este afectată în acest moment de lipsa semiconductorilor. Strategia Ford cu privire la acest subiect este aceea de a prioritiza producţia vehiculelor-cheie, folosind în mod optim volumele alocate de semiconductori. Sunt mai mulţi factori care sunt luaţi în considerare, inclusiv cererea de piaţă existentă pentru fiecare model în parte şi/sau contribuţia fiecărui vehicul cu privire la angajamentele noastre legate de eficientizarea consumului de carburant“, au spus oficialii Ford România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO