Companii

Cristina Petruţ, spitalul Polaris din Cluj: Durata medie de spitalizare este de două săptămâni. CNAS decontează ziua de spitalizare pentru pacienţii cu boli cronice, între 195 de lei şi 283 de lei

Cristina Petruţ, directorul comercial al spitalului de recuperare medicală Polaris

Cristina Petruţ, directorul comercial al spitalului de recuperare medicală Polaris

Autor: Mirabela Tiron

12.10.2016, 00:06 1991

Cristina Petruţ, directorul comercial al spitalului de recuperare medicală Polaris de lângă Cluj-Napoca, spune că de când au fost semnate contracte cu CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate), la 1 august anul acesta, aproape 75% din pacienţii cu boli cronice care se internează în spital vin cu bilet de trimitere, restul fiind români stabiliţi în Germania, SUA sau Australia care se întorc în ţară să se trateze de diferite boli.

„CNAS decontează ziua de spitalizare pentru pacienţii cu boli cronice, adică 195 de lei şi 283 de lei. Pacientul care se internează cu bilet de trimitere mai plăteşte o taxă pentru condiţiile hoteliere cu grad ridicat de confort, 100 de lei pe zi. În spitalul Polaris durata medie de spitalizare este de două săptămâni pentru recuperare neurologică, cardiovasculară şi reabilitare medicală. În cadrul secţiei de psihiatrie cronică spitalizarea poate ajunge la 57 de zile, iar în secţia de îngrijiri paleative (pacienţi cu boli în stare avansată - n.red.) la câteva luni“, a de­clarat Cristina Petruţ  pentru ZF. Printre cele mai solicitate servicii o­fe­rite de spitalul privat clujean se nu­mă­ră recuperarea neurologică şi cardio­vas­culară, psihiatrie şi reabilitare medicală.

Dacă pentru spitalizare pacienţi cu boli cronice CNAS decontează ziua de spitalizare, pentru spitalizări pacienţi care trec prin diferite investigaţii Casa decontează spitalizarea în funcţie de inves­tigaţiile efectuate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO