Companii

Cristiana Ungureanu, o farmacistă din Argeş: Preţul unei licenţe de farmacie sare de 300.000 euro

Cristiana Ungureanu, fondatoarea farmaciilor Forte Vita, şi fiul său Dan Ungureanu.

Cristiana Ungureanu, fondatoarea farmaciilor Forte Vita, şi fiul său Dan Ungureanu.

Autor: Georgiana Mihalache

12.04.2019, 00:07 3807

O licenţă de farmacie a ajuns să coste peste 300.000 de euro în oraşe la nivel naţional, după ce în piaţă au fost câteva tranzacţii la această valoare, susţine Cristiana Ungureanu, farmacistă, acţionara lanţului Forte Vita sub care activează 14 farmacii în judeţul Argeş.

„Piaţa farmaceutică a sărit ca valoare a licenţelor foarte mult. Preţul unei licenţe a ajuns la 300.000 - 350.000 de euro. Piaţa stabileşte preţul şi este acelaşi la nivel de ţară. Bătălia se dă între lanţuri şi atunci farmaciile independente cu o singură unitate cad pradă acestor vânzări“, a spus ea.

După ce în 2018 afacerile Forte Vita au crescut cu 7% faţă de anul anterior, până la 14,8 mil. lei, planurile pentru anul acesta urmăresc un avans de circa 10%.

De asemenea, antreprenoarea urmăreşte şi extin­de­rea în mediul urban pentru a dezvolta reţeaua în con­tinuare. După ce a pornit businessul acum 20 de ani cu o singură farmacie la parter de bloc, în prezent dezvoltă businessul alături de fiul său, care va prelua compania.

În România sunt aproape 8.000 de farmacii, potrivit datelor de la Statistică, iar ca valoare, companiile din retailul farma au ajuns la 17 miliarde de lei cumulat în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO