Companii

Cristian Sas, Anima: Piaţa de servicii medicale private strigă după consolidare. Preţurile au ajuns foarte jos şi doar cei foarte eficienţi mai pot face profit

Cristian Sas, CEO al Anima: Pe segmentul corporate - abonamente şi medicina muncii - vedem în continuare o luptă acerbă între principalii jucători din piaţă, preţurile contractându-se în continuare.

Cristian Sas, CEO al Anima: Pe segmentul corporate - abonamente şi medicina muncii - vedem în continuare o luptă acerbă între principalii jucători din piaţă, preţurile contractându-se în continuare.

Autor: Ioana David

05.12.2014, 00:08 966

Cristian Sas, CEO al clinicilor Anima, companie care şi-a făcut intrarea pe piaţa de servicii medicale private în 2010, spune că planurile de dezvoltare vizează investiţii „puternice“ în dezvoltarea reţelei de medici de familie, atât prin achiziţii, cât şi prin investiţii de la zero.

„Anul acesta am cumparat şase praxisuri (cabinete – n.red.) de medicină de familie şi în 2015 sperăm să mai adăugăm 15. Anul acesta am deschis o clinică mare pe Şoseaua Giurgiului, precum şi patru unităţi mici cu medicină de familie în Băneasa, Dristor, Orhideea şi Piaţa Progresului. Pe lângă aceste unităţi am upgradat aparatura din laborator şi clinici. În total, anul acesta, investiţiile au fost de aproximativ 3 milioane de lei“, a spus Cristian Sas pentru ZF.

Anima, care a intrat în piaţa de servicii private de sănătate în plină criză, iniţal ca o divizie a A&D Pharma, cel mai mare grup de medicamente din România, din care ulterior s-a desprins, s-a clasat anul trecut pe locul 30 în topul celor mai mari operatori din ţară (potrivit datelor de la Registrul Comerţului care au luat în calcul o singură entitate fiscală şi nu grupuri de firme) cu o cifră de afaceri de 19,2 mil. lei.

Focusul companiei îl reprezintă servi­ciile de medicină de familie, iar acţionarul majoritar al operatorului este Ludovic Robert, unul dintre oamenii de afaceri care au pus bazele A&D Pharma. Din acţio­nariatul Anima mai fac parte şi medici. Ludovic Robert este acţionar şi în cadrul unui alt proiect din zona de servicii de sănă­tate, Amethyst, care abordează însă o arie mult mai sensibilă, tratamentul pentru bolnavii de cancer.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO