Companii

Cristian Moldovan, primar Luduş: Fabrica de zahăr sigur se va închide. Cei 150 de angajaţi îşi vor găsi loc de muncă, căci ceilalţi investitori din oraş caută oameni

Cristian Moldovan, primar Luduş: Fabrica de zahăr sigur...

Autor: Florentina Niţu

27.01.2022, 08:40 849

După 62 de ani de activitate, fabrica de zahăr din oraşul Luduş (judeţul Mureş) intră în conservare. Grupul francez Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franţa, care a pătruns pe piaţa românească în 1992, trage obloanele. Astfel, România mai rămâne cu două fabrici mari de zahăr, ale grupului austriac Agrana, după ce în 2018 au fost închise două fabrici şi una a intrat în faliment.

„Am discutat cu actualul director al fabricii şi cu certitudine fabrica se va închide, pentru că nu au mai contractat în acest an fermieri pentru sfeclă de zahăr. Momentul închiderii depinde de birocraţia din România, dar, orice ar fi, sunt hotărâţi să închidă. Au spus că voiau să vândă, dar nu au găsit cumpărător. Câţiva producători de sfeclă de zahăr s-au asociat şi au vrut să cumpere, dar a picat înţelegerea”, a spus pentru ZF Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş.

În ultimii cinci ani, veniturile au mers în jos şi compania a înregistrat an de an pierdere, acesta fiind şi unul dintre motivele închiderii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO