Companii

Cristian Buşoi, preşedintele CNAS: Anul acesta am închis arieratele în sănătate, iar din februarie 2014 vom plăti medicamentele la 90 de zile

Cristian Buşoi, preşedintele CNAS: Anul acesta am...

Autor: Ioana David

29.10.2013, 11:53 269

Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), spune că în momentul în care va fi gata lista de medicamente compensate va trebui să se concentreze  pe a calcula impactul acesteia în  2014, iar o parte din acest efort financiar va fi recuperat din taxa de clawback.

“Anul acesta am închis arieratele, iar din februarie 2014 facturile (la medicamente – n.red.) sevor plăti la 90 de zile”, a precizat Buşoi. El a fost prezent la evenimentul Mediafax Talks About Innovation in Healthcare.

Ministerul Sănătăţii urmează să lanseze în dezbatere publică la mijlocul lunii noiembrie noua listă de medicamente compensate, ce va fi implementată din ianuarie 2014, împreună cu pachetul de servicii de bază. Din semestrul doi al anului viitor, lista va fi revizuită urmând să fie scoase produsele vechi pentru care există terapii mai noi. Cele două etape în implementarea listei sunt necesare deoarece Ministerul nu are suficienţi specialişti pentru a finaliza proiectul într-un termen mai scurt. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO