Companii

Cris-Tim: Exportăm 15% din producţie în 18 ţări. Noi avem o gamă foarte mare de produse, însă în străinătate există fabrici mult mai specializate

Cris-Tim: Exportăm 15% din producţie în 18 ţări. Noi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.05.2019, 00:07 2436
Grupul din industria alimentară Cris-Tim, fondat de Radu şi Cristina Timiş, importă anual materii prime în valoare de 60 mil. euro, în condiţiile în care jumătate din necesarul de carne de porc de pe plan local este importată.

În acelaşi timp, Cris-Tim exportă 15% din producţia de mezeluri în 18 ţări din Europa precum Anglia, Spania, Malta, Italia, Germania şi Cipru.

„Prima oară când am ieşit la export, am căutat comunităţile de români, pentru că acolo aveam consumatori care ne cunoşteau şi care ne consumau produsele şi anterior plecării lor din ţară. Când vorbim însă despre intrarea pe rafturile marilor reţele de supermarketuri din străinătate, lucrurile se schimbă dramatic. Există o lipsă de încredere în România şi în produsele fabricate aici“, spune Radu Timiş jr., director comercial la Cris-Tim.

Cris-Tim are două fabrici de mezeluri (la Filipeştii de Pădure şi la Măgureni, ambele în judeţul Prahova), două fabrici de ready meal (la Filipeştii de Pădure şi la Bucureşti) şi o unitate de procesare a laptelui, tot în judeţul Prahova. Pe primele două segmente de piaţă, Cris-Tim este lider, potrivit datelor furnizate de companie.

„Noi avem o gamă foarte mare de produse, însă în străinătate există fabrici care produc numai salamuri sau numai conserve de pate, de exemplu“, a spus Radu Timiş jr.

Pentru 2019, Cris-Tim mizează pe o creştere a cifrei de afaceri de circa 14% faţă de anul trecut, ceea ce ar putea duce rezultatul la circa 175 mil. euro, potrivit calculelor ZF. Anul trecut, grupul a avut un rulaj de 154 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO