Companii

Crestere de 25% pentru Aerotravel

11.08.2006, 18:28 41

Agentia de turism Aerotravel Lufthansa City Center, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata autohtona de profil, a inregistrat o cifra de afaceri de 11 mil. euro in primul semestru, in crestere cu 25% fata de anul trecut.
"Cresterea in volum a segmentului ticketing (vanzare de bilete de zbor - n.red.) a fost de 25%, iar cea a segmentului turism a atins cota de 50%. La aceasta crestere a contribuit turismul business, in care putem cuantifica toate cazarile interne si externe, organizarea de evenimente si incentive-uri (excursii organizate de companii pentru scopuri precum fidelizarea angajatilor sau teambuilding - n.red.), precum si turismul leisure", a declarat Antonio Nitu, directorul general al Aerotravel.
Cea mai mare parte in afacerile companiei din primul semestru (9,5 mil. euro) este reprezentata de partea de ticketing, restul fiind incasari din turism.
Agentia estimeaza o crestere de 28% a cifrei de afaceri in acest an, ceea ce ar insemna incasari de aproximativ 25 mil. euro.
"Cifra de afaceri inregistrata anul trecut a fost de 19,5 milioane euro si cuprindea o componenta foarte importanta a activitatii dezvoltate de Aerotravel, si anume, operarea lantului de chartere catre Grecia. Aceasta activitate nu este reflectata in businessul primei jumatati a anului 2006, insa va conta pentru rezultatul de la sfarsitul anului", a spus Nitu.
Compania a operat cinci curse charter saptamanale catre Grecia, doua cu plecare din Bucuresti, doua din Timisoara si una din Cluj-Napoca. Destinatiile vizate au fost insula Evia, bratul Kassandra, Halkidiki si Skiathos. Sistemul charter inseamna cumpararea in avans de catre una sau mai multe agentii de turism a unui numar de locuri la o cursa de avion, autocar sau tren de la operatorii de transport.
In principiu, spun jucatorii de profil, cursele charter se adreseaza in special turistului cu venituri medii.
"Cresterea cu 25% a cifrei de afaceri in primele sase luni ne intareste convingerea ca vom atinge estimarile facute pentru finele anului, adica 25 de milioane de euro", precizeaza reprezentantul Aerotravel.
Nitu estimeaza ca 21 mil. euro vor proveni anul acesta din ticketing si 4 mil. euro din pachete de vacanta.
Aerotravel activeaza pe piata romaneasca din 1998, primind franciza Lufthansa City Center din anul 2000. Agentia s-a axat in special pe segmentul business, introducand pachete de vacanta in urma cu trei ani si curse charter de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO