Companii

Creştere de 16% pentru Medlife în primele nouă luni

Creştere de 16% pentru Medlife în primele nouă luni

Autor: Corina Mirea

07.10.2015, 12:02 427

Operatorul de servicii medicale private Medlife, deţinut majoritar de familia Marcu, a ajuns în primele nouă luni la o cifră de afaceri de aproape 68 de milioane de euro, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei. Creşterea a fost generată în principal de numărul mai mare de clienţi ai operatorului pe toate segmentele pe care activează, de la clinici şi spitale, la maternităţi şi laboratoare, dar şi de contextul economic bun şi de deschiderea a cinci noi unităţi, faţă de trei câte au fost inaugurate de companie în aceeaşi periaodă a anului 2014.

„Asistăm la o creştere din ce în ce mai mare a numărului de pacienţi care sunt dispuşi să aleagă sistemul medical privat. Am depăşit 1,5 milioane de pacienţi unici în rândul clienţilor din sfera de retail (fee for service), iar în rândul abonaţilor am ajuns, la finalul lunii septembrie, la un număr de 430.000 de clienţi, respectiv la o cotă de piaţă de peste 50% din sectorul corporate la nivel naţional”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie MedLife.

MedLife a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 80 de mil. euro şi pentru anul în curs, iar Mihai Marcu susţine că dacă în următoarele luni grupul pe care îl va conduce va reuşi să finalizeze cele şase tranzacţii în care este implicat în prezent, până la finalul acestui an, Medlife va atinge pragul de 100 de milioane de euro cifră de afaceri.

Acţionarii MedLife sunt familia Marcu, fondatoarea companiei - 51%, fondul de investiţii Value4Capital (fostul SGAM - So­cie­te Generale Asset Management) - 36,25%, şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale - 12,75%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO