Companii

Creşte numărul pensiunilor scoase la vânzare: Vrem să le vindem „de bine ce merg“

14.07.2010, 23:25 40

Numarul hotelurilor şi pensiunilor scoase la vânzare a crescutîn primul semestru al acestui an cu circa 60% faţă de perioadasimilară a anului trecut, cele mai multe oferte de vânzare veninddin partea proprietarilor de la munte, potrivit unei analize aportalului imobiliar www.imobiliare.ro, care a luat în calculanunţurile de vânzare postate pe site.
Anul trecut a fost un an dezastruos şi aşa se anunţă şi 2010. Nusunt turişti, iar pensiunea este pe pierderi. "De bine ce mergepensiunea", m-am hotărât să o vând, aşa cum au făcut mai mult dejumătate din proprietarii de pensiuni din Predeal", a declaratSorin T., proprietarul unei pensiuni de zece camere, un restaurant,o cramă şi o terasă în Predeal. El spune că dacă la sfârşitul lui2008 mai veneau turişti, începând cu anul trecut au dispărut de totturiştii.
Nu doar proprietarii de pensiuni din judeţul Braşov se plâng delipsa turiştilor, ci şi cei din alte zone ale ţării, care şi-auscos la vânzare pensiunile începând cu anul 2008, când a început săse simtă efectul crizei economice financiare.
Un an a durat până când Dumitru Buşet, care deţine o pensiune înStrehaia, judeţul Mehedinţi, a reuşit să îşi vândă proprietatea.Sub anunţul "vând urgent", Buşet a reuşit să vândă abia spresfârşitul anului trecut pensiunea cu şapte camere, restaurante,piscină şi discotecă în aer liber scoasă la vânzare în 2008.
"Aveam probleme financiare, iar pensiunea nu mergea, fiind situatăundeva între Craiova şi Drobeta-Turnu Severin. Deşi iniţial amcerut 160.000 de euro pe pensiune, am vândut-o cu 60.000 de euro",a spus el.
Mai mulţi proprietari de pensiuni şi hoteluri şi-au scos unităţilede cazare la vânzare pentru a face rost de bani, dar şi pentru căafacerile nu mai sunt profitabile.
"Încercăm din 2007 să vindem hotelul de trei stele Continental dinIaşi. Deşi preţul a scăzut de la 6 milioane de euro la 4,5 milioanede euro, nu am reuşit să îl vindem", a declarat Cristian Prodan,care se ocupă de vânzarea hotelului, ce are o suprafaţă de aproape7.800 mp. El a mai adăugat că hotelul a fost scos la vânzare pentrucă proprietarul are probleme medicale şi nu se mai poate ocupa dehotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO