Companii

„Creierul“ din spatele RC2, fondul care deţine 25% din Albalact: „Am trecut şi prin perioade grele când au scăzut salariile şi s-a majorat TVA“

„Creierul“ din spatele RC2, fondul care deţine 25%...

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Dana Ciriperu

02.02.2016, 00:07 1656

Ion Florescu, 49 de ani, cel care a construit în 2005 la Londra compania de investiţii RC2, este cel mai important acţionar al Albalact după Raul şi Lorena Ciurtin. Florescu şi fondul de investiţii au stat zece ani în compania care a devenit liderul pieţei de lactate, iar participaţia fondului RC2 a crescut de la 5% la 25% în acest interval.

„Albalact este un exemplu că un jucător local poate fi la fel de puternic ca o multinaţională, dar este şi o demonstraţie că o firmă de private equity şi un antreprenor pot convieţui, se pot ajuta reciproc“, a spus pentru ZF Ion Florescu. Familia Florescu deţine 49% din RC2 în prezent, iar fondul de investiţii controlează 25,4% din Albalact Alba-Iulia. 

„Am avut cu toţii răbdare pentru că am trecut prin perioade grele, mai ales în anul 2009 când a venit lovitura cu reducerea salariilor bugetarilor, cu creşterea TVA, măsuri care au afectat consumul.“ La capitalizarea de astăzi a producătorului de lactate, pachetul RC2 valorează în jur de 70 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO