Companii

Creditorii Romstrade, firma lui Nelu Iordache, scot la vânzare 100 de maşini şi utilaje ale constructorului pentru plata datoriilor

Creditorii Romstrade, firma lui Nelu Iordache, scot la...

Autor: Andreea Neferu

25.11.2013, 00:07 803
Constructorul Romstrade, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache şi aflat în insolvenţă de aproape un an, va scoate la vânzare peste 100 de utilaje şi ma­şini din parcul auto pro­priu, potrivit unei hotărâri lua­te la finalul săptămânii tre­cute de adunarea creditorilor.
 
„Am hotărât să înce­pem valorifica­rea de bu­nuri mobile care nu sunt ne­cesare activităţii curente a companiei. Vom scoate la vânzare peste 100 de uti­laje şi maşini, care vor fi vândute indi­vi­dual, în trei licitaţii (dacă nu vor fi vân­dute din prima licitaţie, se va organiza a doua sau chiar şi a treia licitaţie – n.red.)“, a spus pentru ZF Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Ca­sei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Rom­strade.
 
Reprezentantul CITR nu a pre­cizat numărul total de utilaje şi maşini pe care Romstrade le deţine în prezent.
 
Compania a intrat în insolvenţă în de­cembrie anul trecut, la scurt timp după ce unul dintre prin­ci­palii cli­enţi ai firmei, com­pania de drumuri, a reziliat şase contracte im­por­tante la care Romstrade lucra.
 
Cine sunt creditorii Romstrade
 
Valoarea creanţelor în­scrise de cre­di­torii con­struc­torului Romstrade în ta­be­lul preliminar se ridică la 3,37 mi­liarde de lei (765 mil. euro), fiind admisă suma de 2,91 miliarde de lei (661 mil. euro), din care 1,66 miliarde de lei (378 mil. euro) sunt cre­an­ţe sub con­diţie, potrivit Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO