Companii

Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar banii: Vuza trebuie să vină cu 127 mil. euro pentru a cumpăra activele Oltchim

Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar...

Autor: Liviu Popescu

20.12.2017, 00:07 4579

Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat ieri dimineaţă bursa de la Bucureşti că adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzarea activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

În cea mai bună variantă, în cazul în care nu vor fi contestaţii iar judecătorul va confirma decizia creditorilor, plata se va face în luna aprilie din 2018. Dacă vor fi contestaţii, Chimcomplex estimează că tranzacţia se va închide în vara anului viitor.

Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2 la 9, comunicată prin raportul din data 07 decembrie 2017 nu au fost aprobate.

Printre investitorii interesaţi de achiziţia activelor combinatului chimic, s-au numărat Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român, o compania din Louisiana, dar şi o companie din New Jersey cu operaţiuni în Marea Britanie, Cehia şi India.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO