Companii

Cramele Recaş: Trimitem la export 10 milioane de litri, adică jumătate din tot vinul îmbuteliat de noi

Cramele Recaş: Trimitem la export 10 milioane de litri,...

Autor: Cristina Roşca

03.12.2019, 09:45 517

Compania este responsabilă pentru circa 55% din tot vinul local care ajunge peste graniţă.

Producătorul de vin Cramele Recaş din judeţul Timiş a realizat în acest an circa 23 de milioane de litri de vin, dintre care 20 de milioane reprezintă vinul îmbuteliat, restul cel vrac.

„Avem 10 milioane de litri de vin îmbuteliat care ajung la export şi 10 milioane de litri care rămân pe piaţa locală“, spun oficialii Cramele Recaş.

Dacă anul acesta s-au produs 23 de milioane de litri, în 2018 nivelul atins a fost de 28 de milioane de litri, valoare ce include atât vinul îmbuteliat, cât şi pe cel vrac.

Pe plan local, compania este prezentă în retail şi în câte­va mii de localuri HoReCa, respectiv restaurante şi baruri.

Local, compania are 42 de reprezentanţi direcţi de vânzări care acoperă toate judeţele ţării, pe când la export, crama lucrează prin distribuitori.

În contextul în care producătorul de vin Cramele Recaş trimite la export 10 mil. litri de vin, iar România exportă în total 18 mil. litri, compania este responsabilă pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniţă, arată calculele ZF.

Cramele Recaş este un grup de firme deţinut de fami­liile Iova, Georgiu şi Cox, iar parteneriatul cu acţionarii străini a contribuit la dezvoltarea Cramelor Recaş.

„Compania a crescut puternic după investiţii majore în vie şi în cramă“, spun vinificatorii.

Grupul Cramele Recaş estimează pentru 2019 o creştere de 15% a businessului, bazată pe proiectele în derulare, atât pe piaţa internă, cât şi la export, până la aproximativ 50 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO