Companii

Cramele Recas aduc vin din import de 2 mil. euro

17.12.2007, 23:03 74

Producatorul banatean de vinuri Cramele Recas estimeaza vanzari de 2 milioane de euro anul viitor din importurile de vin, reprezentantii companiei mizand pe o cifra de afaceri de 10 milioane de euro in 2008.
"Estimam o crestere a cifrei de afaceri de cel putin 2 milioane de euro in 2008, crestere care va fi generata de noul nostru rol, acela de reprezentant si importator in Romania al unor producatori straini", a declarat Rares Marinescu, directorul general al Cramele Recas Group.
Cramele Recas Group intentioneaza sa-si creeze un portofoliu reprezentativ cu vinuri din toate colturile lumii pentru a acoperi zonele viticole importante din locatiile respective.
"Estimam o crestere a cifrei de afaceri cu inca 30% in anul viitor fata de 2007, strict pe segmentul vinurilor produse de noi", a afirmat Rares Marinescu.
Compania Cramele Recas a inregistrat vanzari de 4,1 mil. euro (14 mil. lei) in primele 10 luni ale anului curent, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Am vandut in perioada ianuarie - octombrie 2,1 milioane de sticle, fata de anul trecut cresterea este de 31% in unitati vandute", a declarat Rares Marinescu.
Pentru anul curent, reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 6,5 mil. euro. Aproximativ 60% dintre vanzari sunt realizate pe piata interna, segment pe care compania a inregistrat cresteri semnificative fata de anul trecut. Cramele Recas, unul dintre cei mai mari exportatori de vinuri din Romania, au dezvoltat doar in ultimii ani sectorul de vanzari pe piata interna.
Pentru perioada de sarbatori, compania se asteapta la vanzari de aproximativ 200.000 de sticle pe cele mai bine vandute produse, Schwaben Wine - Feteasca Regala, Schwaben Wine - Riesling Italian si Schwaben Wine - Merlot/Cabernet.
Cele mai importante vanzari ale companiei se inregistreaza pe pietele din Capitala si din Banat.
"In rest, vanzarile sunt constante in toata tara, poate cu o usoara pondere superioara a vinurilor rosii in Moldova si a celor dulci in zona de nord-vest", a afirmat directorul general al Cramele Recas Group.
In 2008, compania va continua investitiile pentru replantarea unor suprafete importante cu vita de vie din soiuri nobile, aduse din afara tarii, precum si investitiile in logistica.
Cramele Recas Group asigura distributia si valorificarea vinului produs de Cramele Recas. Societatea Cramele Recas a fost infiintata in 1998, iar in 1999 a concesionat de la Agentia Domeniilor Statului o suprafata de 668 de hectare de vie. Din 2001, Cramele Recas sunt o societate romano-britanica, cu capital 100% privat. Actionarii majoritari sunt englezul Philip Cox si romanii Gheorghe Iova si Ioan Geogiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO