Companii

Cramele Recaş a avut afaceri mai mari cu 23% în primul semestru

Cramele Recaş

Cramele Recaş

Autor: Laurentiu Cotu

24.08.2013, 15:24 866
Producătorul de vin Cramele Recaş, afacere deţinută de familile Cox, Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, a înregistrat în primul semestru o creştere de 23% a afacerilor la nivelul pieţei autohtone, datorită lansării unor noi produse, dar şi creşterii cu 6-7% a preţului vinului la începutul anului.
 
Recaş mizează în acest an pe o cifră de afaceri consolidată de peste 25 mil. euro, mai mult cu 22% faţă de anul trecut. Grupul Recaş, din care fac parte companiile Cramele Recaş, Cramele Recaş Prod şi Cramele Recaş Group, a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri consolidată de 20,8 mil. euro, conform informaţiilor furnizate de companie.
 
„La nivelul pieţei autohtone avem o creştere valorică de 23%, dată de o scumpire la începutul anului de 6-7% a vinului, dar şi de focusarea pe produsele premium, inclusiv lansarea unui nou brand Selene. Pentru perioada următoare ar fi ideală menţinerea trendului din primele şase luni, însă ne aşteptăm la uşoare blocaje în piaţă şi la mărirea presiunii pe promoţii, din partea concurenţei“, a declarat Ciprian Roşca, directorul comercial al Cramelor Recaş.
 
Recaş se numără printre cei mai mari exportatori de vin de pe piaţa locală, în condiţiile în care aproximativ 40% din livrări se fac la export, în principal în state precum Marea Britanie şi SUA, dar şi în Japonia, Suedia, Canada, Estonia, Slovacia.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO