Companii

Covalact oferă dividende de aproape 5,5 milioane de lei

Covalact oferă dividende de aproape 5,5 milioane de lei

Autor: Departamentul Economic

03.07.2016, 10:21 437

Restul profitului se va direcţiona către rezerva legală şi alte repartizări prevăzute de lege - scutirea de la plată a profitului reinvestit. Anul trecut, compania a revenit pe profit după cinci ani pe pierdere, producătorul raportând o cifră de afaceri de 199 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent.

2015 a adus creştere pentru majoritatea jucătorilor din piaţa lactatelor, reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% fiind principalul motor al avansului.

Covalact are o istorie de peste 40 de ani în producţia de lactate şi a fost achiziţionată în 2007 de fondul american de investiţii SigmaBleyzer. Din grupul Covalact mai face parte şi firma Lactate Harghita, care a fost achiziţionată de fondul american un an mai târziu.

SigmaBleyzer deţine 95% din acţiunile Covalact. Clasată pe locul al şaptelea între cei mai mari procesatori de lapte din România după cifra de afaceri, compania are două unităţi de producţie a lactatelor în Sfântu Gheorghe şi Miercurea-Ciuc, conform ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO