Companii

Cos Targoviste si-a redus pierderile

01.02.2005, 00:00 21

Combinatul de Oteluri Speciale Cos Targoviste a raportat o cifra de afaceri preliminata pe 2004 de 157 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 40% fata de 2003, in timp ce pierderile companiei s-au redus cu 50%, la 10 milioane de euro.
COST produce si vinde o gama larga de produse din oteluri aliate si inalte aliate sub forma de semnifabricate si bare forjate, semifabricate si produse laminate. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a comenta rezultatele financiare ale societatii.
Societatea este singurul producator din tara de oteluri inalt aliate pentru scule si de produse forjate. Principalii clienti din tara ai Cost sunt Dacia Renault, Rulmenti Barlad, Subex Bacau, Compa Sibiu, Promex Braila si Ius Brasov.
Cea mai mare parte a veniturilor sunt obtinute din vanzarile pe piata interna, cu o pondere de peste 60%. Combinatul livreaza produsele sale si pe pietele din exterior, cea mai mare parte a vanzarilor pe aceste piete indreptandu-se spre clienti din Europa, cu o pondere de peste 70%. Cost exporta oteluri comerciale si in tarile de pe continentul american, ponderea acestora fiind de 16%. Pietele externe traditionale ale companiei sunt cele din Germania, Marea Britanie, Italia si Spania.
Mechel Trading a ajuns sa controleze COST  in 2002, o data cu achizitia de la APAPS a unui pachet de 84% din capitalul social al companiei.
Actiunile Cos Targoviste sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu actiunile societatii perfectandu-se la pretul de 8.600 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de aproximativ 10,4 milioane de euro.
Mechel controleaza 81% din actiunile companiei, cel mai important actionar minoritar fiind SIF Oltenia, care detine 13,5% din actiuni.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO