Companii

Corpul de control al prim-ministrului verifică vânzarea a două aeronave Airbus de către Tarom în 2018

Corpul de control al prim-ministrului verifică vânzarea...

Autor: Roxana Rosu

28.01.2019, 16:10 470

Corpul de control al prim-ministrului a declanşat astăzi o acţiune de control la Tarom pentru a evalua circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost vândute în anul 2018.

”Obiectivele acţiunii de control constau în verificarea respectării dispoziţiilor legale privind organizarea şi funcţionarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018”, se arată în comunicatul Guvernului.

La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate prim-ministrului Viorica Dăncilă, Guvernului şi, după caz, vor fi comunicare instituţiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Tarom a vândut cele două aeronave Airbus A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany, pentru 5,4 milioane dolari, în iunie 2018. Werner Wolff, directorul general al Tarom la acel moment, a motivat decizia spunând că ”atrage un profit semnificativ pentru compania noastră, provenit atât din vânzarea efectivă a aeronavelor, cât şi din eliminarea costurilor de conservare şi întreţinere a acestora”.

Aeronavele au fost scoase la vânzare în luna februarie 2018, fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016. Aeronavele Airbus A310 au fost achiziţionate de către Tarom în decembrie 1992 şi au funcţionat în regim comercial până la finalul anului 2016. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO