Companii

Cornu de la Confort are undă verde pentru construcţia staţiilor de transfer deşeuri din Cluj, investiţie de peste 14 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

31.05.2012, 16:57 241

Consiliul Judeţean Cluj a semnat astăzi autorizaţia de construire a celor trei staţii de transfer deşeuri din judeţul Cluj, parte componentă a proiectului ''Sistem de management integrat al deşeurilor'', finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu. Lucrările vor fi executate de compania timişoreană Confort, controlată de omul de afaceri Georgică Cornu, în baza unui contract de 14,4 mil. lei (circa 3,3 mil. euro), fără TVA.

Investiţia presupune construcţia a 3 staţii de transfer deşeuri în localităţile Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu, din judeţul Cluj, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Cele trei staţii de trasfer deşeuri din judeţul Cluj vor avea o capacitate totală de peste 100.000 de tone pe an.

Investiţia este parte a proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj", proiect în valoare totală de 255 mil. lei (60 mil. euro), fără TVA, derulat de Consiliul Judeţean Cluj. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 195,8 mil. lei (45,5 mil. euro), fără TVA.

Compania Confort, în asociere cu firmele Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service, mai derulează în prezent o altă investiţie în valoare totală de 107,5 mil. lei (25 mil. euro), fără TVA, pentru execuţia centrului de management integrat al deşeurilor din Cluj.

Centrul de management integrat al deşeurilor este dezvoltat pe o suprafaţă de teren de 64 de hectare, aflată în proprietatea comunei Feleacu, care a fost dată în administrarea forului judeţean pentru implementarea acestui proiect. Centrul de management integrat al deşeurilor va deservi întreg judeţul Cluj, fiind staţia finală în care deşeurile colectate din staţiile de transfer, vor fi sortate, tratate mecano-biologic, rezidurile urmând să ajungă în celula de depozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO