Companii

Coreenii au finalizat procesul de privatizare a IMGB cu doi ani înainte de termen

Autor: Adrian Cojocar

06.04.2011, 23:32 191

Producătorul de echipament greu Doosan IMGB, parte a grupuluisud-coreean Doosan Heavy Industries & Constructions, a anunţatcă Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) şi-a datacordul de închidere a procesului de privatizare a companiei dupăce coreenii au îndeplinit înainte de termen condiţiile dincontract. Doosan avea termen până în 2013 pentru efectuareainvestiţiilor de mediu şi a depăşit cu mult necesarul total deinvestiţii.

Fabrica IMGB a fost privatizată în 1998, moment la care firmaanglo-norvegiană Kvaerner a plătit circa 60 de milioane de dolari.Coreenii de la Doosan au preluat în septembrie 2006 pachetul decontrol al IMGB după ce compania ajunsese în faliment.

Pe parcursul ultimilor cinci ani coreenii au investit peste 100de milioane de euro în retehnologizarea companiei şi i-au furnizatcea mai mare parte a comenzilor, astfel că fabrica de utilaj greu aajuns în 2010 la afaceri de 100 de milioane de dolari. În 1997, laprivatizare, IMGB era în procedură de insolvenţă la solicitareafurnizorului de energie electrică, Renel după ce acumulase datoriide 30 de milioane de dolari la o cifră de afaceri de doar 8,5milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO