Companii

Cordia România: Costurile cu construcţiile au crescut pe fondul cererii mai mari din 2020. Construcţiile, alături de IT, au mai atenuat din scăderea economică din al doilea trimestru din acest an, cel mai greu trimestru pentru economia românească din ultimii 10 ani

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia.

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia.

Autor: Bogdan Alecu

24.11.2020, 17:30 247

Cererea mai mare pentru construcţii din 2020, în ciuda pandemiei, a dus la majorarea costurilor, explică repre­zentanţii Cordia România, companie parte a grupului ungar Futureal care dezvoltă în prezent proiectul Parcului20 din zona Expoziţiei din Capitală.

„Costurile de construire s-au înscris în bugetul din planul de business realizat de Cordia România. Ca tendinţă generală, costurile de construire sunt pe o pantă ascendentă, în contextul în care volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele nouă luni din 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut“, au spus oficialii companiei.

Construcţiile au accelerat în sep­tembrie şi au crescut cu un ritm anual de 18,7%, cel mai  bun ritm de creştere din martie încoace. Creşterea a fost susţinută de reparaţiile capitale, care au înregistrat un plus de 83% an/an. Pe de altă parte, lucrările noi de construcţii au crescut cu 12% an/an în septembrie, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO