Companii

Cora isi pregatese pe bani europeni managerii pentru noul magazin din cartierul Berceni din Capitala

Cora isi pregatese pe bani europeni managerii pentru noul magazin din cartierul Berceni din Capitala
19.05.2009, 00:00 283

Retailerul Cora, care va deschide in luna octombrie a acestui an un hipermarket in mallul Sun Plaza din cartierul bucurestean Berceni, a inceput un program de formare profesionala pentru angajatii sai in valoare de circa 200.000 de euro, finantat din fonduri PHARE pentru investitiile in resurse umane.

Aproximativ 90 de angajati care lucreaza in prezent in cadrul magazinului Cora din Pantelimon vor beneficia de cursuri de management si vanzari pentru a prelua ulterior pozitii de management in noul magazin din Berceni.
"Incercam sa pregatim echipa de manageri pentru noul magazin din Berceni din fonduri europene nerambursabile. Magazinul va avea aproximativ 800 de angajati si se va intinde pe o suprafata similara magazinului Cora Lujerului", spune Anca Ologu, sef serviciu personal si salarizare in cadrul Cora Pantelimon. In acest moment, reteaua Cora are aproximativ 3.000 de angajati in Romania si opereaza trei magazine - doua in Bucuresti si unul in Cluj.
Proiectul urmeaza sa fie finalizat in luna octombrie a acestui an si are o valoare totala de 200.000 de euro, din care 140.000 de euro reprezinta finantare europeana (aproximativ 70%), restul fiind contributia retailerului. Durata desfasurarii proiectului este de un an si urmeaza sa fie finalizat in luna noiembrie a acestui an.
Trainingul, care se va desfasura pe o perioada de 21 de zile, este destinat unui numar de 90 de angajati din cadrul magazinului Cora Pantelimon, care vor prelua noi sarcini pe pozitii similare in noul magazin din Berceni.
"De aceste formari vor beneficia salariatii care vor obtine certificate de calificare profesionala autorizate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), recunoscute la nivel national", a declarat Thierry Destailleur, director general in cadrul Cora Pantelimon. Programul finantat prin fonduri Phare se adreseaza angajatilor care vor sa obtina calificare pentru ocupatiile de sef de raion si sef de departament, iar zece dintre acestia vor primi specizalizare si ca traineri, urmand sa participe si in viitor la proiectele de formare profesionala a angajatilor Cora. In acest an, retailerul intentioneaza sa depuna un alt proiect finantat din fonduri europene nerambursabile, pentru angajarea unor persoane aflate in categorii defavorizate. Proiectul va fi de tip grant, ceea ce inseamna ca valoarea maxima a finantarii va fi de 500.000 euro, din care 85% este contributia Fondului Social European si 15% contributia nationala. Romania poate beneficia pana in anul 2013 de fonduri europene pentru resurse umane in valoare de 4,2 mld. euro.
Fondurile PHARE sunt fonduri de preaderare acordate Romaniei de UE, 2008 fiind ultimul an in care au putut fi obtinuti bani prin PHARE. Printre companiile care au implementat proiecte de HR din bani europeni se numara retailerul de electronice si electrocasnice Domo, cu un program de 138.000 de euro pentru trainingul echipei de management, sau producatorul de utilaje pentru industria chimica Griro Bucuresti, controlat de omul de afaceri iordanian Fathi Taher.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO