Companii

Copos, marja de profit de 50% la hotelul Crowne Plaza

29.08.2007, 18:57 28

Crowne Plaza, hotelul de cinci stele din Capitala aflat in portofoliul Ana Hotels, companie controlata de omul de afaceri George Copos, a inregistrat in primele sase luni ale anului un profit net de 10 milioane de lei (3 milioane de euro), cu 3,5% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri a unitatii hoteliere a inregistrat o crestere de aproximativ 7% in primele sase luni ale anului fata de perioada similara a anului trecut, pana la 21,7 milioane de lei (6,5 milioane de euro). Cu aceste rezultate, hotelul a lucrat la o marja de profit de aproximativ 50%, nivel aproape imposibil de atins de majoritatea companiilor prezente pe piata. In cadrul hotelurilor de cinci stele din Bucuresti, marjele mari de profit sunt destul de obisnuite avand in vedere oferta limitata de locuri si cererea extrem de mare. In cazul Crowne Plaza, costul de inchiriere al unei camere este de aproximativ 200 de euro pe noapte.
"Cea mai mare contributie la realizarea ei (cifrei de afaceri - n.r.) a avut-o - ca in fiecare hotel de altfel - veniturile din cazare urmate insa la o foarte mica diferenta de veniturile din food&beverage. In cadrul acestora din urma, ponderea importanta au avut-o veniturile din organizarea de evenimente pentru companii, evenimente corporate, dar si cele personale", a declarat Mioara Gheorghe, director de marketing si vanzari in cadrul Crowne Plaza.
Pana la sfarsitul anului, reprezentanta Crowne Plaza estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 38 de milioane de lei (11,5 milioane de euro), in crestere cu 8% comparativ cu rezultatul consemnat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO