Companii

Copos mai vrea un hotel, desi investitiile de la Eforie l-au "clatinat"

23.03.2004, 00:00 16



"Am incheiat cu TUI un contract de management al complexului hotelier de la Eforie Nord pe cinci ani, cu posibilitatea de prelungire a acestuia", George Copos, proprietarul grupului de firme Ana.



George Copos, proprietarul grupului de firme Ana, sustine ca investitiile de aproape 25 de milioane de euro facute in complexul hotelier de la Eforie Nord l-au "clatinat", dar continua sa investeasca in industria hoteliera. Astfel, omul de afaceri nu renunta la ideea construirii unui nou hotel in Bucuresti.



"Avem strategia foarte clara, dar, deocamdata, nu va pot da mai multe amanunte. Va pot spune doar ca noul hotel va fi amplasat in zona de nord a Bucurestiului, o zona care mie imi place foarte mult", a declarat pentru Ziarul Financiar George Copos.



Pana la prezentarea oficiala a noului proiect, omul de afaceri prefera sa vorbeasca despre complexul pe care l-a dezvoltat la Eforie Nord. "Intregul proiect de la Eforie reprezinta o investitie unica si a fost destul de greu de realizat. Investitiile totale se ridica la 25 de milioane de euro, din pacate. Si spun din pacate, pentru ca aceasta investitie m-a clatinat", a spus Copos.



Complexul cuprinde doua hoteluri - Europa, de patru stele, si Astoria, de trei stele - si un centru specializat in tratamentele antistres si de infrumusetare - Ana Aslan Anti-Aging Institute - care urmeaza sa fie inagurat in luna mai.



El a adaugat ca au fost finalizate si negocierile cu concernul german TUI, unul dintre cei mai importanti operatori mondiali din sectorul turismului pentru preluarea managementului celor doua hoteluri. "Am incheiat cu TUI un contract de management pe cinci ani, cu posibilitatea de prelungire a acestuia", a spus Copos.



Ana Hotels mai detine hotelurile Crowne Plaza (Bucuresti), Sport, Poiana si Bradul (Poiana Brasov). Anul trecut, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 14 milioane de euro. Grupul Ana include, pe langa compania hoteliera, societatile Ana Pan, Ana Electronic, Ana IMEP, Ana Turism, Fast Service Electronica, precum si AFC Rapid si baza Pro Rapid.
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO