Companii

Copos intra pe profit la Eforie cand va avea 70 de ani

30.06.2004, 00:00 24



Investitia de 30 milioane de euro facuta de omul de afaceri George Copos la Eforie Nord, in doua hoteluri si un centru de sanatate, Ana Aslan Health Spa, care a costat 5 milioane de euro, va fi recuperata in aproape 20 de ani, afirma omul de afaceri.



"Investitia pe care am facut-o la Eforie Nord este o investitie riscanta. Cred o voi recupera in 19-20 de ani. Puteam sa investesc intr-o cladire de birouri si mi-as fi recuperat investitia in 4-5 ani. Eu cred insa in turismul romanesc si vreau sa creez din Ana un brand in industria turismului", a afirmat Copos, care are acum 51 de ani.



El a investit in ultimii doi ani circa 25 de milioane de euro in renovarea hotelurilor Europa si Astoria din Eforie Nord, pe care le-a preluat prin licitatie in urma privatizarii. Banii au provenit partial din surse proprii, partial din credite bancare. In iulie, Copos va inaugura primul port privat din Romania, Yacht Club Europa, tot la Eforie Nord.



"Investitia in centrul de sanatate a fost o datorie morala pentru mine, dupa ce am desfiintat centrul de tratament de la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti (fostul Flora - n.red), care a devenit un hotel exclusiv de business. Vreau ca Ana Aslan Health Spa sa fie cel mai modern centru de tratament din Romania si unul din cele mai bune din lume", a spus George Copos.



Afacerile lui Copos acopera mai multe domenii, de la motoare electrice, produse de patiserie, pana la hoteluri si sport, reunite in Ana Group.



Compania hoteliera a lui Copos - Ana Hotels - include sase hoteluri dintre care trei in Poiana Brasov (Sportul, Poiana, Bradul), unul in Bucuresti (Crowne Plaza) si doua pe litoral (Riu Europa si Riu Astoria). Cele sase hoteluri au aproape 800 de angajati si 1.500 de spatii de cazare.



Cele doua hoteluri din Eforie Nord sunt preluate in contract de management de tour-operatorul international Riu Hotels & Resorts. Plaja privata a celor doua hoteluri are o suprafata de 20.000 mp.



Centrul de sanatate Ana Aslan Health Spa are o suprafata de 4.500 de mp, si o capacitate de 150-200 de persoane. Centrul este dotat cu echipamente importate din Germania si Spania.



Ana Hotels a incheiat contracte pentru furnizarea de produse pentru acest centru cu companiile Gerovital din Bucuresti, Farmec din Cluj Napoca si Sicomed din Bucuresti.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO