Companii

Copos ar vrea sa vanda hotelul Europa din Eforie Nord

13.10.2009, 23:18 191

Omul de afaceri George Copos, care are in proprietate sapteunitati hoteliere in tara, este dispus sa vanda hotelul de patrustele Europa din Eforie Nord, care a avut in primul semestruvenituri de 420.000 de euro, in scadere cu 10% fata de aceeasiperioada a anului anterior.

Surse din piata, care au preferat sa ramana anonime, spun caGeorge Copos cauta un client pentru hotelul de pe litoral inca dela inceputul anului. Intrebat de ZF daca planuieste sa vandahotelul din Eforie Nord, omul de afaceri a declarat ca "raspunsuleste negativ". Copos a investit circa 25 mil. euro in renovareahotelurilor Europa si Astoria din Eforie Nord, preluate prinlicitatie in 2001-2002, in urma privatizarii. Copos declara atuncica isi va recupera investitia in 20 de ani.

"Totul este de vanzare pe litoral. Hotelierii ar vinde daca aravea cui sa vanda, pentru ca hotelurile de pe litoral nu producbani. Sunt cateva proprietati cunoscute care sunt de vanzare, darniciun proprietar nu ar recunoaste ca vrea sa vanda pentru a facerost de bani", a declarat Lucian Marinescu, senior associate alcompaniei de consultanta in industria ospitalitatii TrendHospitality. Hotelul de patru stele Europa din Eforie Nord, careopereaza 221 de camere, a avut un grad de ocupare de 64% in lunaiulie, cu 20% sub nivelul aceleiasi luni de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO